2021-03-25 15:53:11• hírek • Agerpres / Szatmár.ro

Még idén visszatérnek Szatmárnémetibe a Google Street View gömbkamerás autói

A Google Street View gépkocsii péntektől frissítik a romániai térképeket és több mint száz település utcaképeit aktualizálják - tájékoztat a vállalat csütörtöki közleménye.

Március 26-ától a cég gömbkamerával felszerelt gépkocsival találkozhatunk többek között Bukarestben, Konstancán, Călăraşi-ban, Ploieşti-en, Oneşti-en, Paşcani-ban, Nagyszebenben, Kolozsváron, Máramarosszigeten vagy Aradon. Sőt, a Google felületén elérhető tájékoztatás szerint Szatmárnémetiben is viszontlátjuk majd az autót, mellyel legutóbb 2019-ben találkozhattunk. Akkori látogatásáról ide kattintva olvashatja el a tudósításunkat.


A felvételek segítségével képek tekinthetők meg a világ számos országából, legyen szó utakról, városokról, történelmi emlékhelyekről, kulturális nevezetességekről, tájakról (szárazföldön, vízen vagy vízben), sőt az űrből is. A szolgáltatás elérhető a Google Earth és a mobiltelefonok Google Maps alkalmazásában is. A Google 16 millió kilométer útról készített képeket, ami az egyenlítő négyszázszorosának megfelelő távolság.


A Street View szolgáltatás 2010-ben jelent meg Romániában, akkor 39 városról és mintegy 40 ezer kilométer útról készítettek felvételeket, amelyekhez idővel turisztikai célpontokról (egyebek között a tordai sóbányáról, a Brukenthal Múzeumról, a törcsvári várról) készített fotókat csatoltak. 2018-ban, a WWF (World Wildlife Fund) Romániával együttműködésben, a Duna Delta 1500 kilométernyi csatornájáról készült fotókkal bővítették az állományt.


A Google Street View szolgáltatása a világ 85 országában van jelen, beleértve az északi és a déli sarkvidéket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: